5 قاعده مهم در نوشتن متای توضیحات
همه آن چیزی که راجب متای توضیحات باید بدانید، در 5 قاعده مهم برای نوشتن توضیحات سئو آورده شده است. طول meta description و بهترین روش برای نوشتن آن
از عناصر کاربردی و تاثیر گذار سئو محتوا، توضیحات سئو یا همان meta description است که بخصوص در سایت های وردپرسی و افزونه یواست، پر کردن آن فاکتوری الزامی است و خیلی از افراد ممکن است سوال داشته باشند که چطور متای توضیحات را به بهترین شکل پر کنیم!؟
موضوع این مقاله ما بطور کامل در خصوص همین متای توضیحات یا توضیحات سئو است. با ما همراه باشید تا آن را بطور کامل بشناسیم و با نگاه درست به پر کردن آن اقدام کنیم.
متای توضیحات چیست؟
تگ های در html در نظر گرفته شده برای سئو محتوا که یکی از اصطلاحا متا تگ ها، متای توضیحات یا توضیحات سئو است که در سایت های غیر وردپرسی با meta description شناخته می شود.
این متا تگ به وجود آمد تا توضیف یا توضیح کوتاهی از کل محتوای یک صفحه را شرح دهد.
در واقع گوگل در نتایجی که نشان کاربران می دهد، این غنیمت را به وب مستران داد که در 300 کاراکتر ( حداکثر ) متنی برای معرفی صفحه خود داشته باشند و از آن استفاده کنند تا کاربران گوگل را به سمت خود بکشانند.
البته این موضوع فقط برای کمک به وب مستران نبود و بدیهی است که کاربران هم دوست دارند قبل از وجود به یک وبسایت، موضوع اصلی صحبت آن را بدانند و این متای توضیحات است که به عنوان برطرف کننده این نیاز برای دو طرف مطرح شد.
آیا متا دیسکرپشن در سئو صفحه موثر است؟
بله متا دیسکریپشن هم یکی از عناصر مهم سئو محتوا شناخته می شود و می بایست حتما برای بهبود شرایط هر صفحه آن را به درستی در نظر گرفت.
در ادامه قداعدی را برای نوشتن متای توضیحات خواهیم گفت که به بهترین شکل آن را برای صفحات خود در نظر بگیرید؛ اما اصلی ترین تاثیر گذاری توضیحات سئو بصورت غیر مستقیم است که مثل عنوان صفحه، میتواند تبلیغی تحریک کننده با نرخ کلیک بالا باشد!
این کلیک شدن ها بر روی یک متای توضیحات، اصلی ترین موقیت در نوشتن آن را بیان می کند.
5 قاعده مهم در نوشتن متای توضیحات
قواعدی که استاندارد ترین توضیحات سئو را برای شما به ارمغان می آورند، شامل مواردی هستند که در این قسمت مقاله به آن ها اشاره خواهیم داشت و در ادامه بطور کامل آن ها بررسی می کنیم که در نوشتن متای توضیحات کاملا مطمئن شوید.
- طول متای توضیحات می بایست نهایتا 300 کاراکتر در نظر گرفته شود.
- کلمه کلیدی یک یا نهایتا 2 بار در متای توضیحات آورده می شود که بار اول بهتر است در شروع متن باشد.
- متن متای توضیحات را در انتهای تولید کل محتوای صفحه بنویسید و سپس آن را در ابتدای صفحه قرار دهید تا توضیحات سئو از 100 کلمه اول متن گرفته شود.
- جذابیت و میزان تحریک کنندگی توضیحات سئو، مهم ترین نکته ای است که در نوشتن آن می بایست در نظر گرفته شود.
- توضیحات سئو را هر چند ماه یکبار بروز رسانی کنید.
توضیحات تکمیلی را حتما مطالعه کنید.
1- طول متای توضیحات
اولین نکته و قاعده مربوط به طول متای توضیحات است که همانطور که پیشتر گفتیم، نهایتا 300 کاراکتر برای آن در نظر گرفته می شود.
علاوه بر تعداد کاراکتری که در طول آن موثر است، بزرگ یا کوچک بودن حروف مورد استفاده ( بخصوص در زبان انگلیسی ) اندازه و حجم متای توضیحات را مشخص می کند؛ چون طول آن نه فقط از نظر تعداد کاراکتر بلکه از نظر تعداد پیکسل هم استانداردی دارد که باعث می شود گاها توضیحات 290 کاراکتری هم بصورت کامل نمایش داده نشوند.
در صورتی که طول توضیحات سئو شما بیش از مقدار مشخص باشد، از نمایش آن در دیدگان کاربر جلو گیری می شود.
در خصوص متای توضیحات مثل عنوان سئو نیست و آن میزانی که برای تعداد کلمات در افزونه سئو مشخص می شود، درست است. ( چون در عنوان سئو می بایست کمی کوچکتر از میزانی که افزونه برای آن مشخص کرده است، بنویسیم! )
2- کلمه کلیدی در توضیحات سئو
معمولا 1 یا نهایتا 2 بار کلمه کلیدی را در متای توضیحات استفاده می کنند و یکی از قاعده های آن این است که بار اول کلمه کلیدی در شروع متا دیسکریپشن بیاید.
بطور کلی سئو از حالت کلمه محور خارج شده و موضوع اصلی در آن بیشتر مطرح است
این را میگویم که برای جای دادن به کل کلمات کلیدی تان داخل متای توضیحات، به زحمت نیوفتید چون خود گوگل از روی محتوا و عنوان موضوع، کل عبارات مترادف را هم برای آن در نظر ممی گیرد و این موضوع پس از مدتی در رتبه های شما آشکار می شود.
مثلا عنوان صفحه شما لوازم خودرو است در صورتی که با لوازم ماشین کم کم به رتبه های بالا خواهید رسید و اینکه کل توضیحات را به این اختصاص دهید که آن را پر از کلمه کلیدی کنید، بزرگ ترین اشتباه در نوشتن متا دیسکریپشن است.
حالا به شما می گویم که بهترین شکل آن کدام است…
3- متن توضیحات متا
متن توضیحات متا میبایست در صفحه یا محتوای شما وجود داشته باشد.
بهترین حالت آن این است که متای توضیحات را از 100 کلمه اول محتوای صفحه برگزینید.
برای این کار ابتدا مقاله، صفحه، محصول یا محتوای خود را بطور کامل آماده کنید و سپس در انتها با توجه به کل آن چیزی که در مطلب وجود داشت، یک متای توضیحات برای آن ترتیب دهید.
نویسندگان کتاب ها هم به این شکل عمل می کنند که اول کل محتوای کتاب را آماده می کنند و سپس متنی بر آن در نظر می گیرند که چکیده آن کتاب است و یا گاها متنی 100 کلمه ای می نویسند که بر روی جلد کتاب هم چاپ می شود.
وقتی کل مطلب آماده شد آن را بنویسید و در ابتدای صفحه خود کار بگذارید تا متن توضیحات سئو شما از بهترین جا و به استاندارد ترین شکل نوشته شده باشد.
4- جذابیت توضیحات سئو
این نکته مهم ترین اصل در نوشتن توضیحات سئو است و همانطور که پیشتر اشاره کردیم، مسبب موفقیت یک متا دیسکریپشن و تاثیر گذاری غیر مستقیم آن، همین جذابیت متن متای توضیحات است.
این 300 کاراکتر غنیمتی برای تبلیغ محتوای شماست و شما برای نوشتن بهترین و موفق ترین نوع دیسکریپشن، میبایست اصول روانشناسی و تحریک کنندگی را در آن به وجود بیاورید.
سئوکار های حرفه ای که در سطح بالا و کلمات پر رقابت فعالیت می کنند، این را می دانند که میزان دیده شدن یک نتیجه شاید به روزانه بالای 10000 بار برسد و اینجاست که تبدیل بیننده ها به کلیک کننده بسیار بسیار موضوع جذاب و تعیین کننده ای خواهد بود.
حتما راجب نرخ ctr ( نرخ کلیک ) شنیده اید که از مهم ترین فاکتور های رتبه بندی در صفحه اول گوگل محسوب می شود.
با یک متای توضیحات جذاب میتوانید به طرز چشم گیری این نرخ را افزایش دهید و افزایش ctr است که پس از مدتی شما را با همه کلمات مترادف هم به جایگاه های بالا می رساند؛ هرچند که استفاده اندکی از آن ها در محتوای خود کرده باشید!
- تصور کنید میزان دیده شدن یکی از صفحات شما در نتایج گوگل، حدود 1000 بار در روز است.
- در حالت عادی شما 100 کلیک در روز از این 1000 بار دیده شدن را به خود اختصاص می دهید.
- حالا با تغییر متای توضیحات به یک متن جذاب و تحریک کننده، ممکن است بتوانید عدد 100 کلیک را به 110 کلیک در روز افزایش دهید. ( عدد زیادی نیست و کاملا معقول است. )
- این 10 نفر در روز مساوی 300 نفر در ماه هستند و 3600 نفر از بازدید کنندگان یک سال سایت شما را تشکیل می دهند.
- حالا تصور کنید این کار را برای 100 مورد از صفحات خود انجام دهید…
البته title صفحات شما هم در این موضوع بسیار موثر خواهند بود.
این مورد را افزونه سئو به شما نمی گوید و اینجاست که میگوییم باید فراتر از یواست قدم بردارید!
5- بروزرسانی متای توضیحات
نکته آخری که در خصوص متای توضیحات وجود دارد، بروزرسانی آن است.
سایت معتبر و سورس های جارجی راهنمای سئو، میگویند هر چند وقت یکبار به صفحات خود متنی اضافه کنید ( محتوای آن را بهبود ببخشید ) و سپس متای توضیحات آن ها را هم بروزرسانی نمایید.
مثلا استفاده از تاریخ های جدید در آن یکی از موضوعاتی است که تازگی یا freshness بودن مطلب شما را نشان می دهد و حتی ممکن است به شما کمک کند که با سرچ نام آن سال هم بازدید هایی دریافت کنید.
بطور کلی بروز کردن متای توضیحات در چند وقت یکبار برای شما موثر و مفید خواهد بود.
میتوانید برای آن بازه زمانی در نظر بگیرید مثلا هر 3 ماه این کار را برای محصولات یا صفحات قدیمی که برایتان مهم است در نظر بگیرید؛ چون هر چند وقت یکبار گوگل تعداد کاراکتر های توضیحات را هم تغییر می دهد و همگام بودن با آن به نفع شما خواهد بود.
آموزش تولید محتوا
در صفحه آموزش تولید محتوای سایت، هر آن چه برای تولید محتوا های ایده آل وجود دارد، برای شما ترتیب داده شده است.
بسیار عالی البته موضوع جذابیت و افزایش نرخ کلیک بیشتر برای عنوان سئو تاثیر گذار خواهد بود اما انجام این کار خالی از لطف نخواهد بود.
بله شما درست می فرمایید تاثیر عنوان در جذب مخاطب بیشتر از توضیحات است اما پیرو گفته شما اگر تعداد اندکی هم با این متون جذاب وارد سایت ما شوند، همان جزئیاتی است که در رقابت های سطح بالا می تواند برای ما حائز اهمیت باشد.