سئو کردن سایت چقدر طول می کشه؟
یکی از مهم ترین بخش های ارتباط با مشتری، برآورد زمان انجام یک پروژه سئو هستش.
مشتری خدمات سئو طبیعتا دوست داره سریعا نتیجه کار رو ببینه و تحول در میزان فروش سایت رو ببینه.
از همه سوال میکنه تا ببینه کی با قیمت منطقی تر و زمان کمتر میتونه یک سایت رو سئو کنه.
البته الان مشتری ها هم میدونن که زمان کم ممکنه بازدهی کمتری هم داشته باشه و تقریبا تا حدی اطلاع دارند که سئو یک پروسه زمان هستش و باید یک روالی طی بشه تا سایت به رتبه های اول برسه و اونجا هم بمونه!
اما در این مطلب میخوایم توضیحاتی داشته باشیم در خصوص مدت زمان پروژه های سئو و بررسی کنیم که چطور میتونیم یک زمان درست برای پروژه به مشتری اعلام کنیم.
با من همراه باشید.
برآورد زمان پروژه سئو بر چه اساسی انجام میشه؟
زمانی که یک مشتری با شما تماس میگیره و ازتون میخواد که یک برآورد زمان و هزینه برای انجام سئو سایتش بهش بدید، باید سایت رو از چند منظور بررسی کنید تا به مدت زمانی معقول برسید.
مهم ترین فاکتور های برآورد زمان پروژه سئو
- مدت زمان عمر دامنه سایت شما در قیاس با رقبا
- آتوریتی و قدرت دامنه سایت های رقیب در مقایسه با سایت شما
- کیفیت کار کرد رقبا در زمینه on page (محتوا و استاندارد بودن ساختار سایت ها)
- میزان تمرکز رقبا روی عبارت کلیدی
- جایگاه کنونی سایت شما روی کلمات کلیدی
تاثیر عمر دامنه بر زمان سئو شدن سایت
سایت هایی که عمر و قدمت بیشتری دارند، مثل مغازه های قدیمی اعتبار بیشتری هم پیدا می کنند.
از آن جایی که سالانه دامنه های بسیاری ثبت می شود و سال بعد دیگر به اقدام به تمدید آن ها نمی شود، گوگل بسیار توجه می کند که آیا این وب سایت تازه تاسیس است یا اینکه چند سال است که مشغول فعالیت می باشد و بهتر است به او اعتماد کند یا نه!!
خب در برآورد زمان سئو شدن یک سایت، می بایست به عنوان اولین معیار با استفاده از سایت whois میزان عمر و قدمت یک دامنه را ببینیم و آن را با رقبا قیاس کنیم.
خب یک سایت 2 ساله در زقابت های سایت های 3 و 4 ساله کار سختی ندارد اما اگر رقبا بالای 15 سال قدمت داشته باشند و شما تازه یک دامنه را خریداری کرده باشید، میزان کار آن بسیار بیشتر و فشرده تر خواهد بود و تا حد ممکن زمان بیشتری هم برای آن در نظر گرفتته می شود.
نکته ای که در بررسی عمر دامنه وجود دارد این است که اگر دامنه تازه ثبت شده باشد، تا مدت 3 ماه اصلا روی نمایش آن در نتایج گوگل هیچ حسابی نکنید.
(بخصوص در رقابت های سطح بالا)
تاثیر آتوریتی و قدرت دامنه بر زمان سئو شدن سایت
یکی از مهم ترین معیار ها برای مشخص کردن زمان یک پروژه سئو همین بررسی آتوریتی و قدرت دامنه سایت های رقیب است.
شاید یک دامنه 10 سال قدمت داشته باشد اما هیچ فعالیتی روی آن انجام نشده باشد و یک دامنه دیگر 2 سال از عمرش گذشته باشد اما سایت های بسیار معتبری به آن لینک داده باشند و آتوریتی آن بالا تر باشد.
سایتی که آتوریتی بالا تری دارد، قطعا رقیب بسیار سر سخت تری است.
زمانی که یک پروژه سئو دریافت می شود، سریعا آتوریتی این سایت و سایت های رقیب صفحه اول گوگل در کلمه کلیدی مربوطه بررسی می شود.
با توجه به اختلافی که بین آتوریتی سایت شما با سایت های رقیب وجود دارد، باید یک برآورد حدودی داشته باشیم که مثلا چند ماه لازم است و چقدر باید هزینه کرد تا به سایت ما هم به این اتوریتی برسد.
البته آتوریتی تنها معیار رتبه بندی سایت ها در گوگل نیست و خب میتوان با آتوریتی پایین تر هم رتبه بهتری گرفت اما خب یکی از معیار اصلی و بسیار کمک کننده است و حتما باید بررسی شود.
اگر آتوریتی شما 0 است و سایت های رقیب همگی domain authority بالا تر از 40 دارند، مدت زمان سئو شدن این سایت اصولا نباید کمتر از 8 ماه باشد.
برای بررسی آتوریتی سایت خودتان و رقبا می توانید به authority checker مراجعه کنید.
در همین قسمت تعداد بک لینک های سایت های رقبا هم دیده می شود که مهم ترین دلیل بالا بودن آتوریتی است.
اگر آتوریتی سایت پایین باشد و تعداد بک لینک ها خیلی زیاد، یعنی بک لینک های آن سایت کیفیت چندانی ندارند پس بهتر است به جای بررسی تعداد بک لینک ها، مستقیما سراغ آتوریتی بروید.
تاثیر on page در مدت زمان سئو شدن سایت
خب از بحث های خارج سایت که بگذریم می رسیم به محتوای اصلی سایت های رقیب و البته میزان بهینه بودن سایت خودمان در قیاس با رقبا…
بررسی میزان کیفیت و ارزش محتوای سایت های رقیب، میزان مقاله نویسی و کیفیت لینک سازی داخلی سایت ها، سرعت لود سایت ها، موبایل فرندلی بودن و قدرت طراحی سایت های رقیب برای جذب مخاطبان در قیاس با سایت خودتان.
این موارد از زیر شاخه های on page هستند که شما می بایست یک بررسی جزئی از هر یک از 10 سایت صفحه اول گوگل داشته باشید تا موجه شوید رسیدن به آن سطح کیفی در محتوای سایت و بخش های دیگر داخلی سایت، چقدر زمان بر خواهد بود.
البته ترتیب دادن شکلی درست و صحیح در این بخش شاید زمان کمتری نسبت به بالا بردن آتوریتی ببرد اما خب اگر بخواهیم طبق گفته گوگل به موضوع نگاه کنید، قدرت محتوا مهم ترین عامل برای سئو شدن سایت است.
و در بعضی مواقع که کلمه کلیدی می تواند عنوان یک مقاله باشد، دیده شده است که یک سایت با محتوای عالی و خلاقانه، توانسته در مدت زمان کمتر از 5 ماه در یک سایت آتوریتی پایین، بالا تر از سایت های معتبر تر قرار بگیرد.
پس می بایست به این موضوع هم با دقت بیشتری نگاه کرد تا برآوردی دقیق از مدت زمان سئو شدن سایت بدست آورد.
اگر علاقه مند به یادگیری اصول سئو داخلی و محتوای سایت به شکل استاندارد و حرفه ای هستید، پیشنهاد می کنم به صفحه آموزش تولید محتوا سر بزنید.
میزان تمرکز رقبا روی کلمه کلیدی یعنی چه؟
این نکته بسیار مهمی است که شاید کمتر به آن توجه می شود.
زمانی هست که یک سایت معتبر و قدرتمند مثل تابناک در حوزه ای یک خبر منتشر می کند و این خبر هم به صفحه اول گوگل می آید.
زمانی هم هست که در یک رقابت 50 سایت با صفحه اصلی خود حضور پیدا می کنند و یا اینکه صفحاتی که برای آن کلمه کلیدی تدارک دیده اند، از اصلی ترین لندینگ پیج های آن هاست و بیشترین بک لینک را دارد.
مورد دوم هر چند سایت ها آتوریتی و قدرت تابناک را نداشته باشند، بسیار سخت تر هستند.
بطور کلی در برخی موارد که مقاله ها ربته دارند، رقابت بسیار آسان تر از زمانی است که لندیگ پیج های اصلی یا صفحات اصلی سایت ها در رقابت هستند.
این موراد بسیار زیاد به چشم می خورند و ممکن است شما یک کلمه کلیدی را سرچ کنید که چند سایت خبری در آن رتبه خوب دارند و بررسی آتوریتی انجام دهید و تصور کنید که خیلی سخت می توان به رتبه های اول رسید!!
در حالی که اصلا اینطور نیست و اگر شما در آن رقابت ها با on page بهتر و تمرکز بیشتر کار کنید، میتوانید به راحتی در مدت زمان کمی به رتبه های اول برسید.
جایگاه کنونی شما روی کلمات کلیدی
و خب آخرین معیار که فکر کنم کاملا مشخص باشه و احتمالا به عنوان اولین معیار به ذهن هر کس خطور کنه.
اینکه شما الان صفحه 2 گوگل هستید یا اصلا روی کلمات کلیدی جایگاهی در گوگل ندارید!
قطعا از معیار های منطقی تایین زمان سئو شدن سایت هستش چون یک سایت که از صفحه 10 یکباره به لینک های اول گوگل نمیرسه.
اگر سایت استاندارد باشه و رقابت هم خیلی کم نباشه، احتمالا بعد از انجام یکسری فعالیت ها روی سایت، باید رتبه ای بین 60 تا 90 تو نتایج گوگل داشته باشه.
بعد آروم آروم با توجه به اعتمادی که گوگل به محتوای اون میکنه، به صفحات نزدیک تر بیاد و بعد به صفحه اول و رتبه های اول گوگل برسه.
البته خب باز این مورد هم بستگی به رقابت داره و ممکنه تو بعضی کلمه ها اصلا چند ماه زمان ببره تا گوگل صفحه شمما رو لایق این بدونه که تو صفحات خودش رو یک کلمه کلیدی سنگین جای بده.
برای رقابت های سطح پایین هم احتمالا یالا اومدن سایت تا صفحه 2 گوگل آسان باشه اما از 2 به 1 سخت و پیچیده بشه.
با توجه به تمام موارد معمولا سئو کردن سایت ها چقدر طول میکشه؟
خب اگر همه موارد بالا رو در نظر بگیریم و بصورت میانگین به پروژه های سئو نگاه کنیم، می تونیم مدت زمان هایی رو بهش اشاره کنیم که بصورت نسبی قابل اعتماد هستند.
- اگر سایت تازه تاسیس باشه روی هیچ کلمه کلیدی منطقی نیست که زمانی کمتر از 7 ماه برای سئو داده بشه
- معمولا ارائه زمان بیشتر از 12 ماه یعنی 1 سال، مورد قبول مشتری قرار نمیگیره و بهتره که کلمه کلیدی ساده تر و تخصصی تری به مشتری پیشنهاد بشه و زمان به حداکثر 10 ماه تغییر کنه.
- متوسط زمانی که برای پروژه های سئو در نظر گرفته میشه بین 8 تا 10 ماه هستش.
اگر میتونید 2 سایت رو 8 ماه برآورد زمان بدید اما خب حجم کاری سایت ها برابر نباشه و خب هزینه اون ها رو هم متفاوت میگید اما نباید به هیچ وجه زمان کمتر از 6 ماه برای سئو هر کلمه کلیدی به مشتری ارائه بشه.
چون دیگه تو زمان کم اصلا حجم کاری شما مطرح نیست و هر چقدر هم که محتوا تولید کنید، گوگل نیاز به زمان داره تا اعتبار سنجی دقیق سایت شما رو انجام بده.
چرا یکسری سایت های دولتی سریعا سئو میشن؟
حتما شما هم دیدید که بعضی سایت های دولتی به سرعت به لینک اول گوگل میان و خب اون سایت یک سامانه هستش و هیچ محتوای خاصی هم در اون درج نشده.
شاید با یدین این موضوعات به این نتیجه برسید که میشه تو مدت زمان کم هم سایتی رو سئو کرد و فقط بستگی چگونگی کار کردن روی سایت داره!
اما اینطور نیست و دلیل منطقی هم که برای این موضوع وجود داره، اینه که وقتی مثلا ثبت نام کارت سوخت بصورت اینترنتی مطرح میشه، تمام سایت های دولتی و قدرت مند میان و به اون صفحه سایت مربوطه که دولت برای ثبت نام افراد تدارک دیده، لینک میدن.
این موضوع اصلا از دست ما خارجه که بتونیم به این شکل از یکسری سایت ها لینک دریافت کنیم.
علاوه بر اون موضوع فقط لینک نیست؛ تبلیغات رسانه ای و … هم میتونن با قدت خیلی زیادی این پروسه رو تسریع ببخشن و بهتره که اصلا سئو سایت خودتون رو به این شکل نگاه نکنید.
آمورش سئو وردپرس سریع و مرحله به مرحله با تخفیف ویژه
اگر علاقه مند به یادگیری سئو هستید و قصد دارید خودتون سایتتون رو به رتبه های اول گوگل برسونید، نیازی نیست برنامه نویس باشید یا اینکه زمان برای رفتن به کلاس ها و دوره های مختلف بگذارید.
سیستم وردپرس در فضایی کاملا استاندارد، امکان طراحی سایت و سئو سایت رو برای شما فراهم میکنه و می تونید با مشاهده آموزش های سئو وردپرس در لینک آموزش سئو خودتون بهترین سئو کار برای سایتتون باشید.
در ضمن پکیج آموزشی 10 ساعته ای که برای آموزش سئو وردپرس طراحی شده، پشتیبانی رایگان هم داره و اگر به مشکل خوردید، پشتیبانی خدمات سئو دات کام برای راهنمایی و مشاوره در خدمت شما خواهد بود.
همچنین ساکنان محترم استان البرز می توانند با مراجعه به صفحه آموزش سئو در کرج از آموزش های حضوری مجموعه هم بهره مند شوند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.