شغل سئو، از درآمد و بازار کار تا سازگاری با روحیات شما!
شغل سئو از درآمد و بازار کار تا طبیعت و فضای شغل سئو، همه اون چیزی که قبل از ورود به شغل سئو باید بدونید و هیچ جا گفته نمیشه! کسب درآمد با سئو، حقوق سئوکار، دستمزد شغل سئو اینکه چقدر این شغل، جای پیشرفت داره!
همه و همه در این مقاله بطور کامل و دقیق
یادم میاد حدود 5 یا 6 سال پیش که دنبال کار می گشتم و هی از این شاخه به اون شاخه می رفتم، با شغل سئو آشنا شدم و اولش هم نمیدونم چرا یه گاردی نسبت به اینکه “میشه از این کار پول درست حسابی در آورد”، داشتم.
شرایط ذهنی که اون موقع ها داشتم، فکر کنم با شرایطی که امروز شما دارید، تقریبا نزدیک باشه.
همه وقتی میخوان کارآموز بگیرن یا حرفه خودشون به کسی یاد بدن، میان قشنگ ترین و جالب ترین ویژگی های اون شغل رو معرفی می کنن و کلی انرژی مثبت هم چاشنی صحبتشون می کنند که خیال شما راحت بشه و تصمیمی که اون دوست داره رو بگیرید.
به مشکلات و چالش های اون هم خیلی سطحی اشاره می کنن چون براشون مهم نیست که شما باز هم چند ماه دیگه ناراحت و افسرده با اعصاب خورد از اون شغل خارج بشید.
واسه همین تو شرکتی که مسئول آموزش کارآموز ها بودم (حدود 1 سال بعد از کارآموزی دیدن و استخدام شدن)، خیلی از این صحنه ها دیدم که خانم ها آقا هایی بودن که با امید وارد شدن و یک روز با نا امیدی فراوان ازم خدافظی کردن و رفتن.
البته تو این بین، من و شریک امروزم هم بودیم که کار رو کامل یاد گرفتیم و پول بدی هم از کار کردن تو دوران دانشجویی بدست نیاوردیم.
امروز هم که خدا رو شکر با هم شرکت خودمون رو داریم و دیگه نیازی به اون شرکتی که توش استارت کارمون رو زدیم نداریم.
همه اون چیزی در مورد شغل سئو باید بدانید!
حالا تصمیم گرفتم یک مطلب کامل و جامع در مورد شغل سئو بنویسم و تمام اون چیزی که در مورد شغل سئو و کسب درآمد از سئو باید بدونید رو کاملا صادقانه باهاتون به اشتراک بگذارم.
ببینید آیا سئو اون شغلی هست که میتونید یک عمر از انجامش لذت ببرید و تمام رویاهاتون رو باهاش بسازید یا نه!؟
اینجوری دیگه مطمئن میشید با یک دید درست و منطقی وارد شغل سئو شدید (اگر علاقه مند بودید) و امکان نداره اون اتفاقی که برای کارآموز های اون شرکت افتاد، برای شما عزیزان تکرار بشه.
سوالات متداول در مورد شغل سئو:
- شغل سئو درآمد و بازار کارش تو ایران چطوره؟
- آینده شغل سئو چطوره و تا چقدر پتانسیل پیشرفت توش وجود داره؟
- راجب طبیعت این شغل بهم بگو تا ببینم آیا میتونم عاشق کارم باشم؟
- چقدر طول میکشه تا از نقطه صفر تو سئو به نقطه درآمد زایی حداقل برسم؟
- آیا این شغل مثل برنامه نویسی هستش و باید اونجوری کد نویسی یاد بگیریم؟
- آیا میتونم به شغل سئو به عنوان یک کار خانگی نگاه کنم؟
- چه موقع هایی بازار کار سئو ضعیف میشه یا لطمه میخوره؟
- بزرگ ترین چالش شغل سئو چیست؟
روی هر کدوم از این سوالات که کلیک کنید، بصورت مستقیم به اون قسمت از مقاله راهنمایی میشید.
#1 بازار کار سئو در ایران و درآمد شغل سئو
اولین سوال که شاید مهم ترین سوال هم باشه، بازار کار و درآمد شغل سئو هستش که پاسخ به این سوال رو تو 5 قسمت و با توجه که مسیری که میخواد طی بشه میدیم:
1. حقوق سئوکار چقدر است؟
حقوق سئوکار یا کارمند سئو تو یک شرکت بازه ای بین 2,500,000 تومان تا 5,000,000 تومان داره که این آمار رو من از میانگین حقوق هایی که تو سایت های آگهی استخدام مثل جابینجا سئو گذاشته بودن در آوردم.
البته این آمار تو شهر تهران بود و تو شهر های دیگه احتمالا تا حدودی پایین تر باشه.
اگر وارد لینک بشید، میبینید که با جستجوی عبارت “سئو”، 50 فرصت شغلی به شما ارائه میشه و حالا اگر همین رو “SEO” هم جستجو کنید، باز کلی به این تعداد اضافه میشه.
باز در ادامه عنوان شغل های دیگه ای هم وجود داره که اگر شما سئو رو کامل یاد بگیرید، میتونید از طریق اون موارد موارد هم جستجو کنید. (در ادامه)
راه های کسب درآمد با سئو بسیار زیاده و اصلا محدود به این اعداد نمیشه!
این آگهی های استخدام تو چه شرکتی هایی گذاشته شده بود؟
1. شرکت های IT
2. شرکت هایی که خودشون میخواستن تیم سئو تشکیل بدن.
مثلا یک فروشگاه اینترنتی لوازم آرایش، دوربین، فایل یا هر چیز دیگه دارند و میخوان خودشون تیم سئو داشته باشن. (سئو سایتشون رو به عنوان یک پروژه به شرکت دیگه ای نسپارن)
2. دستمزد سئو کار فریلنس چقدر است؟
خب بخش دیگه ای از افرادی که مهارت سئو رو یاد می گیرند و اصطلاحا سئوکار به اون ها گفته میشه، به هر دلیلی نمیخوان استخدام یک شرکت باشن و میخوان توی خونه یا یک دفتر کوچیک شخصی، بصورت فریلنس (آزاد کار) مشغول کسب درآمد باشن.
تو این قسمت من قیمتی که برای پروژه های سئو اعلام می کنیم رو می گم و مشخص می کنیم که کف و سقف درآمد سئوکار فریلنس چقدر میتونه باشه:
دستمزد سئوکار پروژه ای
پروژه های سئو معمولا بصورت ماهیانه قیمت داده میشه.
مثلا یک پروژه برای مدت زمان 8 ماه قرارداد بسته میشه و دستمزد ماهیانه سئو کار برای اون از 500 هزار تومان تا 10 میلیون تومان در نظر گرفته میشه.
پروژه های 500 هزار تومانی که امروز خیلی کم شدند و زمانی که برای اون هم گذاشته میشه شاید به اندازه هفته ای 5 ساعت باشه.
اما پروژه 10 میلیونی هم دستمزد خالص سئوکار نیست و باید تقریبا 6 میلیون اون رو به افراد مختلف مثل نویسنده ها یا بحث تبلیغات بده چون پروژه خیلی سنگینیه و کار یک نفر نیست.
اما اگر میانگین دستمزد سئوکار رو در نظر بگیریم، انجام همزمان 4 تا پروژه 1.5 میلیون تومانی کاملا برای یک فریلنس کار مقدوره و کل این عدد برای اون سود محسوب میشه چون پروژه ها سبک هستن و نیاز به تبلیغات ندارند.
پس اگر بخواید تنها بصورت فریلنس در منزل، شغل سئو رو داشته باشید، تا 6 میلیون تومان درآمد برای شما کاملا مقدوره و فقط باید بستری برای گرفتن پروژه داشته باشید.
3. درآمد متخصص سئو یا کارشناس سئو
خب تو مرحله بعد از سئوکار شدن، می رسیم به متخصصان سئو و یا کارشناس سئو؛
متخصص سئو چه فرقی با سئوکار داره!؟
سئوکار ها توانایی اجرای تکنیک ها و روش های سئو رو دارند اما کارشناسان سئو میتونند استراتژی سئو طراحی کنند.
تو همه شرکت های سئو چند تا سئوکار یا کارمند سئو استخدام میشن و 1 متخصص سئو که کار متخصص راهنمایی و مدیریت این تیم هستش.
متخصصان سئو تجربه بیشتری تو سئو سایت های مختلف (خبری، شرکتی، فروشگاهی و …) دارند و میدونند که برای هر پروژه باید چه روالی طی بشه.
مطالعه مستمر و آزمون خطای فراوان باعث میشه یک سئوکار معمولی به یک مشاور و متخصص سئو تبدیل بشه.
متخصصان سئو تو شرکت های معتبر ایران بین 5 میلیون تومان تا 10 میلیون تومان حقوق دریافت می کنند.
البته در کنار این حقوق ثابت، راه های زیادی برای کسب درآمد با سئو می شناسند که معمولا از اون ها هم غافل نمی شوند.
مشاوره سئو برای شرکت ها
شرکت های زیادی هستند که خودشون تیم سئو دارند اما یک مشاور سئو استخدام می کنن تا ایرادات کار رو بگیره و کار تیم اون هارو مانیتور کنه.
همین مشاوره یکی از راه های درآمد زایی برای متخصصان سئو هستش که شرکت ها از ماهیانه 500 هزار تومان تا ماهیانه 3 میلیون تومان می بایست برای اون پرداخت کنند.
ما هم الان در کنار پروژه ها و کار های دیگه ای که می کنیم، معمولا تو ماه 2 3 تا پروژه مشاوره هم هر کدوم میگیریم.
آموزش سئو به شرکت ها و علاقه مندان
یکی دیگه از راه های کسب درآمد از سئو برای کارشناسان و متخصصان، فروش فیلم های آموزشی یا برگذاری دوره های آموزش سئو هستش.
مدرسان سئو از طریق راه های زیادی می تونن آموزش های خودشون رو در اختیار علاقه مندان یا نیرو های شرکت های مختلف قرار بدن.
کسب درآمد میلیاردی با سئو
حتما در مورد کسب درآمد میلیاری با سئو هم چیز هایی شنیدی که لازمه نحوه رسیدن به اون رو هم بدونید و ببینید چه شکلی ممکنه درآمد میلیاردی از طریق شغل سئو بدست بیاد:
علاوه بر راه های بالا، یک روش بسیار ایده آل برای کسب درآمد با سئو وجود داره که دیگه نمیشه براش سقفی تعیین کرد اما نیاز به یک روحیه خوب تیمی و همکاری با یک مجموعه دیگه داره!
بزرگ ترین استارتاپ ها و ایده ها، تلفیقی از چند مهارت رو به شما ارائه دادند.
مثلا خودرو، کار یک مکانیک یا یک برقکار یا برنامه نویس تنها نیست! مجموعه ای از افراد که خیلی بیشتر از این تعداد هستند، تونستند یک خودرو بسازند و این انقلاب رو رقم بزنند.
کسب درآمد میلیاردی با سئو هم به همین شکل مقدور میشه و شما باید بتونید وارد کسب و کار های دیگه بشید و با آوردن اون به بزرگ ترین ویترین دنیا (گوگل) سهمی از فروش یا درآمد سایت رو بصورت درصدی دریافت کنید.
کار های بازار، تامین محصول، ارئه خدمات و … مسئولیت پارتنر شماست.
طراحی یک سایت و سئو کردن اون تا رتبه اول (بدون دریافت هیچ مبلغی) کار شماست و شما در واقع بخش فروش اون کسب و کار رو با استفاده از یک سایت به عهده می گیرید.
علم سئو ارزش بسیار زیادی داره!
یادمه چند سال پیش که یک سایت ساده (تو فیلد مربوط به خودرو و ماشین) برای خودم طراحی کردم و اون رو به رتبه اول گوگل (تو کلمه کلیدی مربوط به اون شغل) رسوندم، تصمیم گرفتم سایت رو برای اجاره بگذارم.
یکی از افرادی که تو اون زمینه فعالیت می کرد، سایت رو با قیمت ماهیانه 400 هزار تومان از من اجاره کرد و قرار شد به ازای این پول، شماره تلفن این فرد داخل قسمت “تماس با ما سایت” گذاشته بشه.
کل پولی که تو اون سال از اون آدم دریافت کردم، 4 میلیون و 800 هزار تومان بود.
امروز با اون آدم رفیق هستیم و چند ماه پیش که اومده بود شرکت که بهم سر بزنه، یکی از قرارداد هایی که تو اون سال از سایت بسته بود رو بهم نشون داد که مبلغش 4.5 میلیارد تومان بود.
اونطوری که خودش گفت 1.5 میلیاردش سود بوده و این فقط یکی از تماس های سایت تو اون سال بود.
این موارد میتونند بصورت شراکتی انجام بشن و شما به عنوان سئو کار، به جای گرفتن هزینه سئو، تو سود حاصل از سایت سهیم باشید.
علاوه بر این مثالی که گفتم، دوستان زیادی دارم که فقط به این شکل کار می کنند و بصورت درصدی یا بصورت پیاده سازی یک ایده فروشگاه در اینترنت، از شغل سئو، کسب درآمد دارند.
درآمد SEO از تولید محتوای سایت و بک لینک
جای تولید محتوای سایت هم تو این بخش خالی بود که میتونید این موضوع رو زیر مجموعه ای از مفاهیم سئو در نظر بگیریم که خودش به تنهایی یک شغل هستش.
تو سایت های استخدام می تونید علاوه بر جستجو کردن سئو، عنوان تولید محتوا رو هم جستجو کنید که البته یک بخشی از اون مربوط به کار های اینستاگرامی میشه اما اکثرش مربوط به سایت هستش.
شما در طول یادگیری سئو، استاندارد ها اصول تولید محتوا رو هم فرا میگیرید و میتونید به تنهایی تو این زمینه به دنبال شغل بگردید و مشغول به کار کانتنت بشید.
تو صفحه شغل تولید محتوا در جابینجا دیدم که 337 فرصت شغلی برای “تولید محتوا” وجود داره و این عدد نشون میده که اگر این کار رو یاد بگیرید، خیلی بعیده که بدون شغل بمونید.
تو همین لینکی که برای فرصت های شغلی تولید محتوا گذاشتم، میتونید حقوق ها رو مشاهده کنید.
میانگین حقوقی که برای تولید محتوای سایت مشاهده میشه، بین 1,000,000 تومان تا 2,500,000 تومان ماهیانه هستش.
بک لینک سازی برای سایت
سئو سایت بخش زیر مجموعه ای دیگه هم داره به اسم “بک لینک سازی” که افراد زیادی امروز تو ایران، مشغول انجام اون هستند و ازش درآمد کسب می کنند.
حقوق دقیقی برای بک لینک ساز ها نمیشه متصور شد چون کیفیت کارشون بسیار مهمه و این کار کلا بسیار پر ریسک هستش اما اگر بصورت حرفه ای توسط کسی اجرا بشه، ماهیانه 2 میلیون تومان تا 5 میلیون تومان میتونه حقوق مجری باشه.
البته معمولا بک لینک ساز های حرفه ای تو شرکتی کار نمی کنن چون خودشون بصورت فریلنس می تونن خیلی بهتر درآمد داشته باشن.
کسی که بک لینک ساز حرفه ای باشه، نگرانی برای سئو کردن سایت ها نداره و پروژه های بزرگی میتونه انجام بده.
کلا شغل سئو به این شکل هستش که شما بعد از یادگیری اصول اولیه، شروع می کنید به متخصص شدن تو قسمتی که علاقه مند هستید.
مثلا علاقه من به تولید محتوا باعث شده که با داشتن کلی کار بشینم پای نوشتن و مقاله ای با این طول داخل سایتم منتشر کنم.
#2 آینده شغل سئو چطوره؟
صحبت و دغدغه بعدیمون آینده شغل سئو هستش که چقدر میتونیم روش حساب کنیم و تا چقدر امکان پیشرفت تو این شغل وجود داره؟
خیلی سعی می کنم از نگاه تعصبی که به شغلم دارم اون رو معرفی نکنم اما اگر خودتون یکم راجبش فکر کنید، کاملا قابل لمسه که همه کسب و کار ها دارن به سمت اینترنت روانه میشن.
مقایسه امروز شغل سئو با گذشته اون
ما سال های پیش برای گرفتن پروژه های طراحی سایت و سئو مثالی می زدیم که فکر کنم مطرح کردن اون تو این بخش هم بد نباشه:
- سایت برای شما یک فروشگاه شبانه روزیه که همه ساعات روز بازه.
- سایت ها هیچ محدودیت مکانی مثل مغازه ندارن و شما تو خونتون میتونید به 1000 کیلومتر اونور تر، بفروشید.
- فروشگاه اینترنتی شما نیاز به فروشنده، روشن کردن چراغ، مانکن و … نداره (گرچه یک سری هزینه داره اما اینقدر نیست.)
اون موقع بعد از مرحله گرفتن سایت، می گفتیم که شما باید با روشی، مشتری ها رو به سمت فروشگاه یا دفتر مجازی خودتون بکشید و بهترین ابزار برای این کار حضور موفق تو صدر نتایج گوگله.
با استفاده از سئو می تونید این کار رو برای سایتتون انجام بدید.
اما امروز دیگه نیازی به این صحبت ها نیست.
با من تماس میگیرن و میگن سئو این سایت تو فلان کلمه چقدر میشه!؟
یعنی اون مرحله طراحی سایت رو گذروندن و با سئو هم آشنا شدند. نکته اینجاست که زمان زیادی از این جریان نگذشته و خیلی سریع، سئو جای خودشون رو میان مدیر ها صاحبان کسب و کار (که مشتری سئو هستند) جا کرده.
این نشون میده سئو پتانسیل خیلی خوبیه و باعث میشه که تقاضا بره بالا. خب پس شما میتونید عرضه رو هم ببرید بالا.
این موضوع رو هم چاشنی این بحث آینده شغل سئو بکنید که سئوکار های حرفه ای تو ایران بسیار کم هستند و اصلا مثل طراحی سایت نیست که همه انجام اون رو به خوبی بلد باشن.
من باور دارم که هنوز تا رسیدن سئو به اوج، زمان زیادی پیش رو هستش چون اتفاقاتی مثل کرونا و … که میوفتند، تازه افراد زیادی به فکر نقل مکان کردن از سبک سنتی کسب و کار، به سبک مدرن میوفتن و این نشون میده آینده شغل سئو بخصوص در ایران، روشن و جالب خواهد بود.
چالش شغل سئو در آینده
تخصصی تر شدن شغل سئو در آینده، چالشی هستش که ممکنه تو بازه های مختلف، باعث کنار رفتن خیلی از فعالان تو این زمینه بشه.
دلیل این اتفاق هم زیاد شدن تعداد وبسایت های اینترنتی هستش که به دنبال اون بالا رفتن رقابت تو سئو کسب و کار های مختلف اتفاق میوفته و کار متخصص سئو سخت تر و پیچیده تر میشه.
اما خب بازدهی مالی دریافتی هم از سوی کارفرما و هم برای متخصصان سئو هم بالا تر میره چون مردم وقتی ببینند همه کسب کار ها وب سایت راه اندازی کردند، نیاز بیشتری رو تو موتور جستجوی گوگل سرچ میکنن.
تخصصی تر شدن سئو در آینده، مهم ترین چالش این شغل هستش.
شغل سئو از نظر درآمد چقدر جای پیشرفت داره؟
پتانسیل پیشرفت درآمد متخصصان سئو ها هم با توجه به صحبت هایی که داشتیم، کاملا مشخصه که شغل سئو یکی از شغل های پر درآمد آینده در کشور مطرح خواهد شد.
نکته ای که در مورد پتانسیل پیشرفت تو شغل سئو وجود داره، اینه که شما اگر به سطح یک متخصص حرفه سئو برسید، میتونید با سرمایه خیلی کمی یک شرکت سئو برای خودتون راه اندازی کنید.
مثل خود ما که اول مقاله اشاره کردم.
شغل سئو فقط نیاز به یک کامپیوتر داره و سرمایه شما فقط برای گرفتن دفتر کار و تهیه کردن سیستم برای پرسنل، صرف میشه.
خودتون هم میتونید اول یک سایت برای خودتون طراحی کنید و از اونجایی که سئو رو بلد هستید، با استفاده از اون سایت مشتری بگیرید و کم کم نمونه کار های خودتون رو هم داشته باشید.
#3 طبیعت شغل سئو و فضای کار این شغل
خب میرسیم به این قسمت که طبیعت و فضای کار شغل سئو رو بهتر بشناسیم و ببینید تا چه حد به روحیات و علاقه مندی های شما نزدیکه!
شغل سئو اصلا قابل قیاس با برنامه نویسی و طراحی سایت نیست.
این تصور اشتباه راجب سئوکار ها وجود داره که آدم های کامپیوتری، منزوی و غرق در کد های پیچیده برنامه نویسی هستند!
اصلا به این شکل نیست و سئو رو میتونید تو مجموعه کار های مربوط به فروش و تبلیغاتی قرار بدید.
دغدغه های ذهنی یک سئوکار:
- چه متنی بنویسم که کاربر بیشتر میل داشته باشه داخل سایتم بمونه؟
- چه عنوانی برای مطالبم تعیین کنم که کاربر تحریک بشه روش کلیک کنه.
- از این صفحه به چه صفحه هایی لینک بدم؟
- چه موضوعاتی برای بازار هدف من جذابه که بیام اون هارو داخل سایت پوشش بدم که بازدیدم بره بالا
- با چه ترفندی میتونم از سایت های خوب معرفی بشم؟
- کجا ها این سایت رو تبلیغ کنم و چطور هزینه های این پروژه رو مدیریت کنم؟
- از طریق چه کلمه کلیدی هایی میتونم سریع مشتری ها رو جذب سایت کنم؟
این ها چند نمونه از سوالات و چالشی هایی هستند که متخصصان سئو با اون دسته و پنجه نرم می کنن.
میبینید؛ بیشتر تو فضای تبلیغات و فروش هستیم تا کار های تکنیکال سایت.
رقابتی بودن شغل سئو
سئو ذاتا شغلی توام با رقابت هستش.
شما یک پروژه سئو فروشگاه کتاب دارید. سایت های دیگه تو این زمینه هم هر کدوم یک متخصص سئو دارند و فقط 1 نفر میتونه تو کلمه فروشگاه کتاب، رتبه اول گوگل رو داشته باشه.
تفاوت رتبه های گوگل هم به این شکله که مثلا شما تو رتبه 1 اگر روزانه 200 میلیون تراکنش داشته باشید، تو رتبه 2 این عدد به 150 میلیون میرسه و از رتبه 5 به پایین ممکنه 10 میلیون تو روز داشته باشن.
حالا شما تفاوت رتبه 1 با 2 رو تو مدت زمان 1 سال درنظر بگیرید که چه عددی میشه و این اهمیت رقابت تو این شغل رو میرسونه.
#4 چقدر طول میکشه تا از نقطه صفر در شغل سئو، به درآمد برسیم؟
برای یادگیری شغل سئو و زمان لازم برای اون چند روش وجود داره:
- کارآموزی در یک شرکت سئو
- خرید پکیج های ویدیویی آموزش سئو
- مطالعه در سایت های داخلی و خارجی
- ثبت نام در دوره ها و کلاس های آموزش سئو
قاعدتا مسیری که برای یادگیری سئو انتخاب می کنید، تو مدت زمان رسیدن به هدف تاثیر گذار هستش و خود من با گذروندن دوره کارآموزی تو حدود 6 ماه تونستم اصول سئو رو یاد بگیرم.
روش مطالعه تو سایت های مختلف رو من راستش برای شروع یکمی سخت میدونم برای عزیزانی که اصلا تو این فضا نبودن؛ اما اگر همراه با مشاهده فیلم های آموزشی جامع و مرحله به مرحله انجام بشه، میتونه سرعت رسیدن به به نقطه درآمد از شغل سئو رو بسیار تسریع ببخشه.
اما مشکلی که آموزش دیدن وجود داره، اینه که درگیر پروژه نیستید.
پروژه های سئو باعث میشن شما رقیبانتون رو آنالیز کنید، از اون ها کلی تکنیک یاد بگیرید، فیدبک فعالیت های خودتون رو به چشم ببینید و … که این موارد بیشتر تو دوره های کارآموزی دیده میشه.
رو همین حساب، شما اگر 1 ماه زمان برای یادگیری و مطالعه بگذارید و 5 ماه هم در یک پروژه، آموخته های خودتون رو تست کنید، قطعا به مرحله ای خواهید رسید که به عنوان شاغل در کارمند سئو در شرکتی استخدام بشید یا اینکه از همون سایتی که 5 ماه براش وقت گذاشتید، شروع به برداشت های مالی کنید.
پکیج جامع آموزش سئو وردپرس
دوستانی که علاقه مند به یادگیری سئو هستند، میتونند از پکیج جامع آموزش سئو وردپرس هم استفاده کنند؛ که اطلاعات کامل مربوط به اون، تو صفحه آموزش سئو قرار داده شده. اما من پیشنهاد می کنم با آموزش های رایگان همین صفحه کارتون رو شروع کنید و اگر دیدید علاقه مند به این کار هستید، نسبت به هزینه کردن و خرید پکیج آموزش اقدام کنید.
#5 آیا شغل سئو شامل برنامه نویسی میشه؟
سئو که اصلا ربطی به برنامه نویسی نداره همونطور که قبلا هم به اون اشاره کردیم و شریک امروز من کسی هستش که رشته عمران رو تحصیل کرده و هیچ اطلاعات برنامه نویسی هم نداره اما نمونه کار های موفق زیادی تو زمینه سئو بدست آورده.
اما اگر بخوام خیلی دقیق بهتون بگم، بعضی تکنیک ها در سئو وجود داره، مثل افزایش سرعت سایت.
اجرای این تکنیک ها برای سایت های غیر وردپرسی، نیاز به برنامه نویسی داره و فقط یکبار باید روی سایت انجام بشه که کد های سایت به حالت بهینه در بیان.
تو سایت های وردپرسی که 80% پروژه های ما رو تشکیل میدن و سایت خودمون هم وردپرس هستش، نیاز به این کار نیست و نرم افزار های ساده ای وجود دارند که با عنوان افزونه داخل پنل مدیریت سایت نصب میشن و بدون یک خط برنامه نویسی، دستورات شما رو اجرا می کنند.
پس اصلا نگران برنامه نویسی نباشید چون من هم رشته کامپیوتر رو تحصیل کردم، امروز دیگه برنامه نویسی تقریبا یادم رفته و دلیلش اینه که زیاد نیازی به اون نداشتم.
#6 آیا میتونم به شغل سئو به عنوان یک کار خانگی نگاه کنم؟
بله دقیقا.
تو قسمت های قبل به این موضوع اشاره کردم که بخشی از سئوکار ها بصورت فریلنس کار می کنند و فریلنسر ها میتونن در منزل یا یک دفتر شخصی کوچک فعال باشن.
پس سئو میتونه شغل خوبی برای خانم هایی که تمایل ندارند خارج از منزل مشغول باشند، باشه و اگر آگهی های استخدام سایت جابینجا رو هم نگاه کنید، میبینید که تعداد زیادی از اون ها بصورت دورکاری هستند.
خود من تو مدتی در منزل کار می کردم اما با توجه به اینکه سایت خودم رو داشتم، میتونستم پروژه سئو بگیرم و شما هم اگر پروژه داشته باشید، میتونید به راحتی تو منزل این کار رو انجام بدید.
#7 چه زمان هایی بازار کار سئو ضعیف میشه یا لطمه میخوره؟
راستش تو این سال ها که من تو این زمینه مشغول بودم، زمانی حس ترس نسبت به کار سئو پیدا کردم که اینترنت ها برای چند روز قطع شد و متاسفانه این اتفاق فقط تو کشور ما ممکنه رخ بده …
نه تنها کاری نمی شد انجام بدیم، بلکه این اتفاق دید مشتری ها و افراد دیگه رو هم نسبت به هزینه کردن برای سئو، منفی می کرد.
اما خدارو شکر با گذشت زمان این موضوع کالا حل شد.
ماه های فروردین، اسفند و ماه رمضان معمولا ماه های خوبی برای پروژه گرفتن نیست و میتونید بگیم که بازار کار سئو ضعیف تر میشه.
#8 بزرگ ترین چالش شغل سئو چیست؟
بزرگ ترین چالش شغل سئو رو میتونم همون بروزرسانی های گوگل معرفی کنم.
شما روشی خاص برای لینک سازی در نظر دارید که همواره با اجرای اون میتونستید به رتبه های اول برسید اما گوگل این تخلف رو شناسایی میکنه و اگر اون کار رو انجام بدید، نه تنها به رتبه های اول نمی رسید، بلکه رتبه کنونی سایت هم از دست میدید.
گوگل الگوریتم هایی برای رتبه بندی سایت ها داره که سئوکار ها سعی می کنند با شناخت اون ها، تکنیک هایی رو ابداع کنند که با استفاده از اون، تو مدت زمان کمتری به رتبه های اول برسند.
زمان هایی که الگوریتم های گوگل تغییر می کنه، شما هم باید با اون ها بروز بشید تا بهترین بهره وری رو از این آپدیت ببرید.
در غیر این صورت قربانی اون میشید و ممکنه شغلتون رو از دست بدید!
این مهم ترین چالشی هستش که تو شغل سئو باید در نظر بگیرید و فقط مطالعه مستمر یک سئوکار هستش که باعث میشه از این چالش با موفقیت و پیشرفت فراوان خارج بشه.
پس اگر دنبال شغلی هستید که یکسری مفاهیم رو یاد بگیرید و تا ابد از اون ها استفاده کنید، سئو شغل خوبی برای شما نیست.
خود من هم تو ابتدای کار خیلی نگران این موضوع بودم اما خوب چون خیلی علاقه مند به موضوع سئو شدم، الان مطالعاتم رو بصورت منظم دارم و از این کار هم لذت می برم که میتونم روشی رو برای بهینه سازی سایت اجرا کنم که رقیب هام هنوز اون رو نمیدونن.
خسته نباشید و واقعا ممنونم که این زمان گذاشتید و مقاله شغل سئو رو کامل مطالعه کردید. این تموم فکت های شغل سئو، چه از نظر درآمد و چه از نظر فضای کار بود.
سعی کردم هیچ نکته ای جا نمونه و اگر باز هم سوالی داشتید، تو قسمت کامنت ها در خدمت شما عزیزان خواهم بود.
خیلی عالی و کامل بود خسته نباشید.
من چند وقتي كارآموز سئو بودم و ميخواستم با گذران يك دوره ٤ ماهه براي خودم شعلي دست و پا كنم اما از اونجايي فضاي كار تو ايران براي خانم ها بسيار كثيفه، تمام زحمت هايي كه كشيدم بي نتيجه موند. اميدوارم يكروز واقعا هر كسي فارق از جنسيت و اعتقاداتش بتونه تو فضاي حرفه اي هم كار كنه و به علم و تلاشش احترام گذاشته بشه. بعد از دوره كارآموزي سئو من خودم شروع به مطالعه و آزمون و خطا كردم سايت شما هم با مقالات آموزشيش كمك خيلي خوبي بهم كرد امروز با وجود محدوديت هايي كه دارم بصورت فريلنسر سئو در حال كار هستم ماهيانه حدود ٢تا ٥ تومان درآمد دارم اما اين پروسه براي من نزديك به يك سال زمان برد.
مرسی از کامنت خوبتون بله در مورد فضای کار باهاتون موافق هستم و خداروشکر که امروز جایگاه نسبتا خوبی دارید. انشالا شرکت خودتون رو راه بندازید.
سلام خسته نباشيد واقعا مقاله كامل و صادقانه اي بود. يه سوال شغل توليد محتوا درآمد بيشتري داره يا شغل سئو؟
سوال ساده ای نیست! بستگی کیفیت کار شما داره به نظرم بازاریابی محتوا خودش شغل بسیار پر درآمد و پیچیده ای هستش اما اگر بخوام حقوق کارمندی هر کدوم از این شغل ها رو بگم، سئو با وجود فرصت شغلی کمتر، حقوق بیشتری داره.
اگه بخوایم باهاتون همکاری کنیم حتما باید پیشتون آموزش ببینیم؟
فعلا که تیم ما تکمیل هستش اما نه اگر شرایط گرفتن همکار داشته باشیم میتونیم کار کنیم.
جناب پيري يكي از آشنا هاي دور بنده كه تو زمينه سئو مشغول به كار هستند ماهانه بيشتر از ٥٠ ميليون تومان درآمد داره. مثلا فقط از يك دكتر ميدونم كه ماهي ٤٠ ميليون تومان حقوق دريافت ميكنه.
البته آدم خيلي جواني نيست اما برام سوال پيش اومد كه آیا شرايط كسب درآمد اينجوري واقعا براي همه ميتونه تو شغل سئو دست يافتني باشه؟
سلام به به چه خوبه که آدم همچین کسی رو نزدیک خودش داشته باشه و ببینه. بله دقیقا شدنیه اما راه های خلاقانه ای واسه کسب درآمد سئو باید داشته باشید همه کسب و کار میتونن با یک سئوکار بصورت مشارکت در فروش کار کنند و خب فروش هم سقفی نداره فقط بستگی به علم شما داره. اما از راه پروژه گرفتن و انجام دادن برای مشتری به تنهایی خیر راه خیلی سختیه.